25 de març del 2014

Twitch.tv



Que és?
Twitch és una plataforma on es fan retransmissions en temps real sobre competicions de videojocs   (E-sports) o simplement d'usuaris jugant. Hi han 45 milions de persones que miren Twitch mensualment, i es calcula que hi han unes 900.000 persones fent directes. Durant la final del mundial de alguns videojocs concretament (League of Legends) s'han arribat a cims de 30.000 persones mirant aquestes finals, més que la Super Bowl. 

Com ha sorgit?
Twitch originàriament era un canal del lloc web Justin TV, que era una plataforma dedicada a vídeos sobre videojocs. El 13 del 2011 Twitch és va convertir en una marca independent. Així com els canals de televisió, Twitch obté ingressos de la publicitat emesa durant els directes o amb subscripcions mensuals. Tanmateix els canals amb més popularitat són recompensats monetàriament.

Twitch plays pokémon?
Twitch plays pokémon és un experiment que ens proposa jugar a Pokémon rojo/azul de la GBA (Game Boy Advance) en un emulador on-line simultàniament amb milers de persones més. La idea és molt simple: Escrivint una cadena de text en el xat del vídeo que correspongui a les tecles (A,B, left, right...) de la GBA s'interpreta com un moviment dintre del emulador. Inicialment hi havien quatre gats jugant alhora, però ja s'han arribat a més de 20.000 persones jugant a Pokémon, i un cop van finalitzar el videojoc Pokémon Rojo/Verde  van decidir continua amb més jocs d'aquesta famosa saga, i actualment van per el Pokémon Esmeralda.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada