25 de març del 2014

Reddit



Reddit és un lloc web de notícies i entreteniment on els usuaris poden pujar contingut, com entrades de text o enllaços a altres llocs d'Internet. Aquestes entrades estan classificades segons per àrees d'interès, anomenades "subreddits." Va ser fundat el 2005, i Condé Nast el va adquirir el 2006.

El nom va sorgir de la barreja de "read/edit" (llegeix/edita) i de "read it" (ho he/vaig llegir).







Característiques

Reddit és una col·lecció d'entrades creades per usuaris registrats, de manera que es pot categoritzar tècnicament com un Bulletin Board System (sistema de taulell d'anuncis), tot i que aquesta no és la seva funció, ja que el que es publica no són anuncis (com Craigslist) sinó contingut divers. Els principals subreddits (categories) són.
  • Educació (noticies, ciència, tecnologia...)
  • Entreteniment (videojocs, música, pel·lícules, televisió...)
  • Discussió (preguntes i respostes, llibres...)
  • Humor i intercanvi d'imatges
  • Meta (temes sobre el propi Reddit)
Interfície de Reddit
Quan accedeixes a Reddit es mostren les entrades més actives del moment (What's hot?). A través de les pestanyes a la zona superior podem accedir a new (noves entrades), controversial (entrades polèmiques, amb molts comentaris) i top (entrades més populars).

Damunt de les pestanyes podem veure una barra on es veuen els subreddits més populars. Si prenem el botó More (Més), on podem veure tots els subreddits disponibles. També ens apareix una barra de cerca, on podem buscar subreddits.

Cal mencionar que el software de Reddit és de codi obert des de 2008, de manera que qualsevol usuari amb coneixements suficients pot crear una plataforma com Reddit, utilitzant el mateix software.

Des de 2010, Reddit ofereix un compte premium (Gold), per $4/mes o $30/any. Aquest tipus de compte elimina els anuncis de la interfície i accés al subreddit privat /r/lounge.

Com funciona?

Per participar a la comunitat de Reddit, és necessari crear un compte d'usuari. Un cop creat, et pots subscriure als subreddits, de manera que a la pàgina principal t'aparegui contingut de les categories a les quals estàs subscrit.

Els usuaris registrats poden votar positiva o negativament en cada entrada, enllaç o comentari. A partir d'aquesta puntuació, es seleccionen automàticament les entrades o enllaços que apareixeran a la pàgina principal (top i What's hot).
Els usuaris que tinguin enllaços o comentaris (però no entrades) amb puntuacions altes guanyen link karma o comment karma, un sistema de puntuació que apareix al perfil de l'usuari (no té cap altra funció que ser un sistema de mesura de la popularitat de l'usuari).

Tot i que la majoria de contingut de Reddit són enllaços (que poden ser posteriorment votats i/o comentats), els usuaris també poden escriure entrades de text (anomenades per la comunitat self-posts o text submissions).

Si estem registrats podem modificar la nostra pàgina d'inici. A la barra superior podem configurar quins subreddits volem que apareguin. Fins i tot podem crear nous subreddits, però no es mostraran a la pàgina principal fins 30 dies després de la seva creació.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada